top of page

Greta 2

Greta, Russische Spaniël, 3,5 jaar oud
Zeer aanhankelijk, zacht en vriendelijk meisje. Greta is erg goed met alle dieren. Maar ze is onverschillig, Greta is volledig mensgericht. Haar favoriete bezigheid is naast haar baasje op de bank liggen.

Greta, Russische Spaniël, 3,5 jaar oud
Zeer aanhankelijk, zacht en vriendelijk meisje. Greta is erg goed met alle dieren. Maar ze is onverschillig, Greta is volledig mensgericht. Haar favoriete bezigheid is naast haar baasje op de bank liggen. Wordt nooit moe van communicatie met mensen, raakt snel gewend aan nieuwe mensen. Greta heeft veel aandacht en interactie met mensen nodig. Maar als de eigenaar met zijn zaken bezig is, zal Greta ergens in de buurt gaan liggen, zonder hem uit het oog te verliezen.
Ze schuwt eerst van mannen, maar rent naar vrouwen en kinderen op straat om te begroeten. Greta is bijzonder lief met kleine kinderen van 1-2 jaar. Ze voelt zich waarschijnlijk hun leeftijdsgenoot.
Greta is getraind om 3 keer te wandelen, maar ze houdt niet van te veel lopen. Zij zal gehoorzaam wandelen zo lang als nodig is, maar loopt altijd met onverholen vreugde naar huis.
Greta heeft een rustig, stabiel gezin nodig met een gematigde levensstijl. Een duidelijke routine is erg belangrijk voor Greta, en ze wordt nerveus en prikkelbaar bij elke verandering. Op deze momenten zal Greta even blaffen tot ze kalmeert. Daarom kan ze beter in een huis wonen dan in een flat, om de buren niet lastig te vallen.
Wat eten betreft - is ze gemakkelijk.
Toekomstige eigenaars moeten heel duidelijk zijn dat Greta 2 gezondheidsproblemen heeft. De problemen zijn niet kritiek, maar vereisen aandacht en toezicht
De eerste is cataract in beide ogen. Om te voorkomen dat de cataract zich verder ontwikkelt, moeten levenslang twee soorten druppels worden toegediend. Het is niet moeilijk. En een bezoek aan de oogarts om de zes maanden. Nu kijkt Greta naar de wereld alsof ze door beslagen glas kijkt. Maar ze is zeer goed georiënteerd en haar slechte gezichtsvermogen belemmert haar leven helemaal niet. Greta zal geleidelijk haar gezichtsvermogen verliezen omdat bij haar optische atrofie is vastgesteld, maar met goede zorg kan Greta dit proces aanzienlijk vertragen.
Het tweede probleem is aangeboren hersenpathologie. De afwijkingen klinken eng, maar ze zijn niet echt kritiek en kunnen niet leiden tot ernstige neurologische aandoeningen. Het is gewoon dat Greta's gedrag anders is dan dat van andere honden. Ze is snel opgewonden en heeft een licht, ongecoördineerd bewegingspatroon. Als ze opgewonden is kan ze rondjes lopen of blaffen. Greta is meteodependent, deze aandoening komt in de vorm van en blaffen, soms janken, en verhoogde prikkelbaarheid.
Alle emotionele opwinding kan snel worden gestopt door Greta te knuffelen en haar te aaien, lieve woordjes in haar oor te fluisteren.
Haar adoptiegezin moet beseffen dat zij een hond hebben, als een 2-3 jaar oude baby die nooit volwassen zal worden en altijd hun tedere liefdevolle zorg nodig zal hebben. Greta moet beschermd worden tegen alle tegenspoed als een kristallen vaas.
Maar haar gebreken worden volledig gecompenseerd met grenzeloze charme, tederheid en toewijding van Greta is als een klein kind. Ze is vertrouwend, naïef en ongekunsteld. En dat zal ze waarschijnlijk altijd blijven.
NM

meer info: https://www.adopteer.be/hond/engelse-cocker-spaniel/greta

bottom of page